Antifouling

Antifouling is onmisbaar onder elke sloep of tender om deze in topconditie te houden. Wij
raden u dan ook aan, om bij een nieuwe boot direct, of na 1 vaarseizoen antifouling aan te laten brengen voor optimale bescherming en levensduur van het onderwaterschip ( alleen bij sloepen en tenders die in de zomermaanden in het water liggen). Heeft u al een antifouling systeem onder de boot? Dan is het raadzaam deze eens per 2 tot 3 jaar te laten vernieuwen.

Graag leggen we u het belang van antifouling met de daarbij behorende primer lagen uit.

  • In de eerste plaats gebruiken we antifouling om aangroei van algen en mosselen te voorkomen.
  • Doordat dat aangroei voorkomen/geminimaliseerd  wordt voorkomt u extra brandstof verbruik tot wel 30%.
  • Aangroei remt de snelheid van de boot wat aan het einde van een vaarseizoen aanzienlijk kan worden, tot bijvoorbeeld het niet meer planeren van uw boot.
  • Een goed antifouling systeem voorkomt osmose op het onderwaterschip ( vocht tussen de polyster lagen). De reparatie kosten hiervan zijn erg hoog. Vaak wordt gedacht dat antifouling niet nodig is, omdat de boot de helft van het jaar maar in het water ligt. Helaas zien wij maar al te vaak dat ook sloepen en tenders die maar het halve jaar in het water liggen na 2 tot 6 jaar last van osmose krijgen. Daarom is dan ook ons advies om antifouling aan te laten brengen.
  • Waardevermeerdering van uw boot.

Prijzen:
Antifouling nieuw aanbrengen.
5 lagen systeem, afplakken, schuren, 3 lagen primer aanbrengen en 2 lagen antifouling.
€199,00 per strekkende meter.

Bestaande laag antifouling vervangen.
€75,00 per strekkende meter.

Heeft u niet de mogelijkheid om uw boot zelf te komen brengen? Ophalen is geen probleem. De kosten hiervan bedragen €85,00 per uur dit is auto inclusief chauffeur.